Smerter, hjernerystelse og hovedpine
Smerter, hjernerystelse og hovedpine er megafrustrerende. Ikke nok med at du mærker dem fysisk, så påvirker de hverdagen: din funktion, dine relationer samt energien og humøret.
Det kan føles som om, de aldrig rigtig går væk, og at de sætter en dæmper på alt det, du gerne vil lave. Selv små opgaver kan føles uoverskuelige, og stærke følelser kan komme snigende. Men det behøver de ikke. 😊
Du er ikke svag, hvis du oplever smerter, selvom der ikke er en påviselig decideret hjerneskade. Det handler ikke om at “tage sig sammen”. Det handler om at finde ud af, hvordan du kan håndtere det.
Psykologiske redskaber
1.
Det kan være nødvendigt at tage et skridt tilbage for at finde balancen igen. Acceptér, at det nogle gange er uretfærdigt, og at alle kan rammes af udfordringer. Det handler om at finde en ny normal, som hjælper dig med at støtte din krop, når den har mest brug for det.
2.
Tænk over, hvad der betyder noget for dig i din hverdag. Hvad skal have din opmærksomhed? Måske er det til tider dine relationer, dit arbejde eller dig selv.
3.
For at hjælpe dig selv, må du give dig selv lov til at justere dine aktiviteter. Hvad kan du ændre for at gøre det lettere for dig selv? Prioritér opgaver, så du ikke presser dig selv for meget.
Tænk også gerne over, hvad der stresser dig, og hvad du kan lægge på hylden i et stykke tid. Stress kan forværre symptomerne, så det er vigtigt at finde måder at reducere det på.
4.
Giv plads til glæde, afslapning og positivitet i hverdagen. Det kan være alt fra hobbyer til tid med venner.
5.
Forsøg at bidrage med noget nyt hver dag. Det behøver ikke at være stort, men nogle små sejre, du kan give dig selv.
Bedring tager tid. Tag små skridt i dit eget tempo, og vær tålmodig med dig selv. Der er gode muligheder for at komme videre. Jeg hjælper gerne! 🫶🏼
Se evt. mit webinar om hjernerystelse.